Съединените щати ще предоставят боеприпаси и оборудване на Израел и ще

...
Съединените щати ще предоставят боеприпаси и оборудване на Израел и ще
Коментари Харесай

САЩ ще предоставят още боеприпаси и оборудване на Израел

Съединените щати ще дават муниции и съоръжение на Израел и ще усилят американските сили в Близкия изток в отговор на нападенията на палестинската терористична формация " Хамас ", заяви Пентагонът.

" Правителството на Съединените щати бързо ще даде на Израелските отбранителни сили в допълнение съоръжение и запаси, в това число муниции ", съобщи в изказване американският министър на защитата Лойд Остин, съобщи Агенция Франс Прес.

Остин съобщи, че е наредил няколко стъпки за подсилване на позициите на Пентагона в района за усилване на районните старания за въздържане.

" Наредих напредването на ударната група на самолетоносача USS Gerald R. Ford към Източното Средиземноморие ", съобщи Остин.

" Това включва самолетоносача на Военноморски сили на Съединени американски щати USS Gerald R. Ford (CVN-78), ракетния крайцер USS Normandy (CG 60) от клас Ticonderoga, както и ракетните разрушители USS Thomas Hudner (DDG 116), USS Ramage (DDG 61), USS Carney (DDG 64) и USS Roosevelt (DDG 80) от клас Arleigh-Burke. Също по този начин предприехме стъпки за увеличение на ескадрилите на изтребителите F-35, F-15, F-16 и A-10 на Военновъздушни сили на Съединени американски щати в района. Съединени американски щати поддържат подготвени сили в международен мащаб, с цел да подсилят в допълнение тази позиция на въздържане, в случай че се наложи ", добави той.

Позовавайки се на длъжностни лица, осведомени с планирането, NBC News съобщи, че разполагането може да стартира неотложно, макар че се чака цялостното позициониране на средствата, изключително на корабите, да отнеме няколко дни.

Съединени американски щати също по този начин интензивно създават тактики за евентуална евакуация на невоенни лица за подкрепяне на американците при овакантяване на Израел, се споделя в отчета.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР